Ilmoita muutoksista

Osakkaille ja asukkaille

Isännöitsijätoimistoon tehtävät ilmoitukset voi toimittaa toimisto@kh-isannointi.fi -osoitteeseen.

Oletko muuttamassa?

Tee viranomaisilmoitus Postiin tai maistraattiin. Helposti se käy esim:  Postin sivuilla.

Tee sisäänmuuttoilmoitus huoltoyhtiöön (tai talonmiehelle), joiden yhteystiedot löytyvät taloyhtiön ilmoitustaululta. Ilmoita kaikkien huoneistoon muuttavien henkilöiden tiedot. Ilmoituksen perusteella huoltoyhtiö vaihtaa nimikylttisi porraskäytävään ja oveesi, sekä kirjaa sinut talonkirjaan asukkaaksi. Talonkirjamerkintä on tärkeä mm. silloin, kun pyydät huoltoyhtiötä avaamaan sinulle oven unohdettuasi avaimen kotiin. Talonkirjaotetta saatat tarvita myös joidenkin viranomaishakemusten liitteeksi.

Osakas: tee osoitteenmuutos myös isännöitsijätoimistoon. Osakkaana ajantasainen osoitteesi päivitetään osakeluetteloon, vaikka et asuisikaan omistamassasi huoneistossa. Postiosoite on tärkeä pitää ajan tasalla yhtiökokouksiin ja maksuihin liittyvän tiedonkulun takia. Muista mainita muuttuneen asian lisäksi myös taloyhtiön nimi, huoneiston tiedot sekä omat yhteystietosi.

Onko nimesi muuttunut?

Ilmoita nimesi muuttumisesta huoltoyhtiölle (tai talonmiehelle). Osakas: tee nimenmuutosilmoitus myös isännöitsijätoimistoon. Liitä nimenmuutosilmoitukseen virkatodistus. Ilmoituksen perusteella huoltoyhtiö vaihtaa oikean nimen porraskäytävään ja oveesi, ja isännöitsijätoimisto päivittää henkilötietosi osakeluetteloon.

Onko huoneiston asukasmäärä muuttunut?

Ilmoitus asukasmäärän muutoksista sekä huoltoyhtiöön (tai talonmiehelle) että isännöitsijätoimistoon silloin, kun taloyhtiössä peritään asukaslukumäärään perustuvia vesimaksuja.

Osakas on velvollinen ilmoittamaan asukaslukumäärässä tapahtuvista muutoksista, jos taloyhtiössä peritään asukaslukumäärään perustuvia vesimaksuja (AOYL 3. luku 4 §). Myös lapsista tulee maksaa vesimaksuja. Lisäksi taloyhtiön yhtiöjärjestys voi sisältää tarkempia määräyksiä vesimaksujen perinnästä. Mikäli asukaslukumäärän muutoksesta ei ole ilmoitettu vastikevalvontaan ja vesimaksuja on peritty liian suuren asukaslukumäärän perusteella, päättää taloyhtiön hallitus tapauskohtaisesti siitä, palautetaanko liikaa maksetut vesimaksut myös aiempien tilikausien osalta.